Ένα παλιό γνωμικό λέει πως το μηλόξιδο κάνει καλό στη σιλουέτα μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα σούπερ μοντέλα Σίντι Κρόφορντ και Χάιντι Κλουμ έπιναν λίγο ξίδι πριν από κάθε γεύμα, πιστεύοντας ότι τις βοηθάει να διατηρήσουν τη γραμμή τους.
Επιστήμονες από την Ιαπωνία διαπίστωσαν προσφάτως πως ο ισχυρισμός αυτός κρύβει κάποια αλήθεια. Οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια και διαπίστωσαν ότι όταν τα τάιζαν με φαγητά που περιείχαν πολλές θερμίδες αλλά και ξίδι, τα ζώα συσσώρευαν 10% λιγότερο λίπος από ό,τι όταν τα τάιζαν με τα ίδια φαγητά αλλά χωρίς ξίδι.
Σύμφωνα με τους «Τάιμς», ως φαίνεται, το οξύ που περιέχει το ξίδι (οξικό) ενεργοποιεί γονίδια τα οποία ενεργοποιούν ορισμένα ένζυμα, που με τη σειρά τους αυξάνουν την καύση του λίπους- και ο μηχανισμός αυτός καταστέλλει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
Επιπλέον, δύο μελέτες έδειξαν ότι ποντίκια που κατανάλωναν ξίδι είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσα δεν το κατανάλωναν.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το ξίδι καταστέλλει και την όρεξη, επιβραδύνοντας τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου- και αυτό σημαίνει πως με τη βοήθειά του μπορεί να μειώσει κανείς τις ποσότητες της τροφής που καταναλώνει και πιθανώς το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.
Premier League title decider? Manchester City now looks likelier than ever
to win elusive Treble
-
Winning the Treble is an achievement reserved only for football's most
dominant teams.
Πριν από 1 χρόνια